Popronde

OOR Podium
za 9 nov 2024 | 20:45
9 nov 2024
20:45

Popronde - OOR podium

Popronde is het grootste rondreizende festival van Nederland, waarbij je op allerlei onverwachte plekken in de stad de artiesten kunt zien optreden die volgend jaar misschien wel de grote festivals platspelen. Ieder najaar trekt een selectie van zo’n honderd bands in alle muziekstijlen langs 41 Nederlandse steden. In het verleden begonnen bekende namen als Froukje, Rondé, Meau, My Baby, Chef’Special, Kensington, Racoon, De Staat, Go Back To The Zoo en John Coffey hun carrière in de Popronde. In 2023 won Popronde nog het gerenommeerde IJzeren Podiumdier voor Beste Festival van Nederland.  

 

Future Husband Live

Future Husband bracht in 2021 als solo project van Adura Sulaiman haar eerste Ep uit. Met de single "Ritual" maakte ze indruk in de indie scene en verscheen op o.a Grasnapolski, Best kept secret en Noorderslag. Na een periode van transformatie besloten ze verder te gaan als band. Met hun blik op de toekomst, verschijnt dit jaar hun debuut album. 

 

Cardigan Inn

Cardigan Inn, een dynamische new wave groep, mengt op meesterlijke wijze jaren '80 synthpop nostalgie met een moderne, edgy twist. Hun nummers gaan over liefde, verlangen en de mystiek van het digitale leven. Onder leiding van een raadselachtige zanger verkennen hun teksten introspectie en stedelijke desillusie. 

 

Heath

Er woedt een psychedelische storm over Nederland, en de naam is Heath. Over de heide en achter de duinen. Grenzeloos en ongetemd. Het debuutalbum 'Isaak's Marble' markeert het begin van een lang verhaal. Het opent de deuren naar de wereld van Heath, waar álles mogelijk is. Complexe maatsoorten, laaiende harmonica en opzwepende gitaren vergezeld van verhalende vocalen vormen samen een betoverende reis. Heath staat inmiddels bekend om hun energieke live shows, die met lang uitgesponnen eclectische nummers moeiteloos samensmelten tot een atmosfeer die zowel hypotiserend als bevrijdend is. Na de release van hun eerste single begin 2023 noemde 3voor12 Den Haag het vijftal een "Haagse belofte" en deze belofte werd later dit jaar ingelost toen zij de Music Support Award, uitgereikt door de Haagse Popweek, in ontvangst mochten nemen. Ook muziekblad Oor bestempelde Heath als "vaandeldragers van een snelgroeiende psychedelische rock-scene in Nederland". Heath's single 'Atalantis' won vervolgens 3voor12 Leiden's Song van het Jaar 2023. In 2024 stond Heath onder meer al op de Pinguin/Sniester Showcases tijdens ESNS en speelden zij niet één, maar twee meeslepende shows op Roadburn. Daarnaast zijn ze geselecteerd voor Popronde 2024