Winnaars Poelifinario & Neerlands Hoop te zien in Luxor

di 8 okt. 2024

De winnaars van de Poelifinario's 2024 zijn bekend! Lisa Ostermann wint de prijs in de categorie Engagement met Makkelijk in de omgang, theaterduo Rundfunk wint de prijs voor Entertainment met hun voorstelling Schau. De prijs voor veelbelovende cabaretier, Neerlands Hoop, gaat naar Valentina Tóth met haar voorstelling Wildbloei. 

 

Alle drie de voorstellingen zijn nog dit seizoen te zien in Luxor. Benieuwd? In dit bericht vind je alle info en kun je direct tickets boeken!

 

Lisa Ostermann - 18 feb in het oude Luxor Theater

Makkelijk in de omgang. Veel mensen vinden dat ze het zijn. Weinig mensen zijn het. Lisa Ostermann is het! Deze voorstelling zal het definitieve bewijs leveren. Wordt niet makkelijk, verwacht men. Maar wel grappig.

 

Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. 

 

"Het cabaret heeft er een nieuwe ster bij" - NRC ★ ★ ★ ★ ★

 

INFORMATIE EN TICKETS

 

Rundfunk - 20 t/m 22 feb in het oude Luxor Theater

De derde van Rundfunk. Echt een Schauschau. Een schauwy Schauschau. Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste Schau. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant Schauspel kunnen worden. Dus hup, Schauders eronder en zeg tegen de taxischauffeur: op naar de Schauburg!

 

Het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde) beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontving hun eerste theatervoorstelling Wachstumsschmerzen een vloedgolf aan lovende recensies, ontstond er een ware run op de kaarten en wonnen ze de Neerlands Hoop 2018. Voor hun tweede voorstelling Todesangstschrei werden zij al genomineerd voor de Poelifinario, met hun derde voorstelling Schau winnen ze de prijs in de categorie Entertainment.

 

"In hun derde show is Rundfunk nog beter en grappiger" - NRC ★ ★ ★ ★ 

 

Let op! Op het moment van schrijven zijn er nog maar heel beperkt kaarten over voor deze voorstelling. Naast het net gevist en geen tickets weten te bemachtigen? Houd onze website goed in de gaten voor tickets die eventueel nog vrijkomen.

 

LAATSTE KAARTEN

 

Valentina Tóth - 16 mrt in het oude Luxor Theater

Wildbloei, een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent Valentina Tóth de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij. 

 

Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert ze verschillende hysterische vrouwen ten tonele: onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire, een body positive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf.

 

Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed. 

 

"Wildbloei is een unieke performance van het megatalent Valentina Tóth" - Volkskrant ★ ★ ★ ★ ★

 

INFORMATIE EN TICKETS