Bouw Containertrap op Rijnhavenkade gestart

di 17 sep. 2024

De containers zijn de afgelopen weken op een andere locatie zorgvuldig voorbereid voor transport. Van het isoleren van de containers tot het installeren van ventilatie en elektriciteit. Ook zijn de openingen voor de ramen gemaakt en zijn de deuren vervangen.

 

Nu de constructie van de Containertrap staat, worden alle overige werkzaamheden uitgevoerd op de kade. Zo worden de muren gestuct, ramen geplaatst en wordt de trap voorzien van groen.

 

Binnenkort is deze nieuwe hotspot op de Rijnhavekade dé plek waar (theater)makers kunnen try-outen of exposeren en waar bezoekers als eerste in contact komen met deze nieuwe talenten. Maar dat is niet het enige; de Containertrap wordt ook létterlijk als trap gebruikt richting het dakterras van het nieuwe Luxor Theater. Hier heb je een fantastisch uitzicht over de transformatie naar de hernieuwde Rijnhaven.

 

Artwork

De containers hebben op dit moment een helder blauwe kleur, maar binnen een paar weken zullen de containers voorzien worden van een artwork, gemaakt door een lokale artiest. In samenwerking met ALL CAPS en Unity in Diversity Rotterdam is er via een open call gezocht naar een geschikte kandidaat die de trap een bijzonder uiterlijk kan brengen.

 

Rotterdamse samenwerkingspartners

Het Luxor Theater werkt voor de bouw van dit project samen met lokale partners: MSC, ALL CAPS, Unity in Diversity Rotterdam, Kroonint, Blijdorp, GARDENA, Tuincentrum de Jong, BVB, Koninklijke Spido, Van Dorp, CARU Containers, Boskalis.

 

Het openingsweekend

De Containertrap wordt in het weekend van 25 t/m 27 oktober officieel geopend. Dit feestelijke openingsweekend zit vol activiteiten en verrassingen, gepresenteerd door onze partners. Iedereen is van harte welkom. Binnenkort volgt meer informatie over het programma.

 

Meer informatie

De Containertrap wordt mede mogelijk gemaakt door 547 Stouwerts, fondsen en partners.