© William Rutten

Nieuwe Luxor Theater locatie voor SBS6-programma Oranjezomer

za 13 jul. 2024

Het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam is de locatie voor het SBS6-programma De Oranjezomer met presentatrice Hélène Hendriks. Met sportevenementen als de Olympische Spelen in Parijs en Tour de France Femmes avec Zwift, dat in Rotterdam start, is deze havenstad de perfecte thuishaven voor De Oranjezomer. De uitzendingen vinden elke werkdag plaats van maandag 15 juli tot en met vrijdag 16 augustus, en zijn gratis bij te wonen.

 

Met de Erasmusbrug als decor starten vanaf maandag 15 juli de nieuwe uitzendingen van De Oranjezomer in de Maasfoyer van het nieuwe Luxor Theater. Tijdens De Oranjezomer vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. Na de laatste dag van de Spelen op 11 augustus, valt Hélène Hendriks gelijk in het volgende sportevenement: Tour de Femmes avec Zwift. Alle informatie en gebeurtenissen rondom deze sportevenementen worden uitgebreid besproken in de uitzendingen.

 

Tour de France Femmes avec Zwift

Het is de allereerste keer dat de Tour de France voor vrouwen buiten Frankrijk start. Rotterdam is trots dat zij de Grand Départ van dit unieke sportevenement mag verzorgen. Van de acht etappes die deze Tour kent, fietsen de vrouwenprofs drie etappes door Nederland die elk ook de havenstad doorkruisen. Rotterdam staat daarom geheel in het teken van de wielerwedstrijd en pakt uit met een sportief, cultureel én feestelijk programma.

 

De Oranjezomer

Na het grote succes van De Oranjezomer in 2023, keert de zomerse talkshow met een mix van sport en actualiteit terug op SBS6. Presentatrice Hélène Hendriks heeft elke week een nieuwe sidekick waarmee ze samen tafelgasten ontvangt. Daarnaast wordt er ook elke avond een muzikaal optreden verzorgd. 

 

De Oranjezomer in het nieuwe Luxor Theater is een samenwerking tussen Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Festivals, Gemeente Rotterdam, Talpa Network, Southfields en Luxor Theater Rotterdam.

 

Kaartverkoop

De uitzendingen van De Oranjezomer in het nieuwe Luxor Theater zijn gratis bij te wonen. Kaarten zijn te reserveren via www.vandaaginside.nl.