Peter Roelofs

Ray Klaassens

Groeipijn
ma 18 nov 2024 | 20:00
18 nov 2024
20:00
  • 18 nov 2024
    20:00
    oude Luxor Theater

Ray Klaassens, voormalig officier binnen de Nederlandse Special Forces en hoofdinstructeur in het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge deelt op een kwetsbare manier zijn Groeipijn in het gelijknamige inspiratietheater. Een twee uur durende prikkelende theateravond over het traject dat Ray zelf heeft afgelegd: een verhaal over moeite doen en zelfreflectie.

 

Ray neemt je mee naar een aantal sterk vormende momenten op de Koninklijke Militaire Academie en bij het Korps Commandotroepen. Ook vertelt hij over vaardigheden die je nodig hebt als inlichtingenofficier en ondernemer, die je vooral niet leert bij de Special Forces.  

 

Ray deelt een aantal intieme, verdrietige en eenzame momenten waarin hij voor keuzes stond die zijn leven zouden bepalen. Een verhaal voor iedereen, want ‘Als ik het kan, kun jij het zeker!’, aldus Ray.

 

Toeschouwers worden geïnspireerd de daad voor eens en voor altijd bij het woord te voegen. Ray deelt inzichten over het spanningsveld tussen aanpassingsvermogen en volharding, maar leert de toeschouwer tegelijk dat het zinloos is om je druk te maken over dat waar je geen invloed op hebt. Bovendien legt Ray in niet mis te verstane woorden uit dat er een direct verband is tussen de resultaten die je boekt en de inspanning die je ervoor geleverd hebt.

 

Masterclass: Geboren leiders bestaan niet

Deze voorstelling is te boeken in combinatie met de Masterclass Geboren leiders bestaan niet, van 16.00 tot 18.00 uur in het oude Luxor Theater. Tickets zijn verkrijgbaar via de volgende link, een ticket voor de masterclass is inclusief toegang tot de voorstelling Groeipijn van Ray Klaassens.

 

Over de masterclass: Wat kunnen we leren van leiderschap onder extreme druk binnen de Special Forces? In de twee uur durende masterclass nemen Ray en zijn compagnon Onno van Boven de deelnemers mee in hun ervaringen. Ze spreken over het verschil tussen leiden en managen, de leiderschapsdriehoek, dat de mens je belangrijkste kapitaal is en dat ‘voelen wanneer je nodig bent’ de sleutel is tot effectief leiderschap. 

Ray Klaassens

Credits

Met: Ray Klaassens, Onno van Boven, Daniëlle van Berkom, Joep Thijssens, Sophie van Zijl en Noi Pakon